Κάνε στον εαυτό σου σημαντικά ερωτήματα!

«Δεν έχασα τον εαυτό μου μονομιάς…. Έχασα πρώτα το πρόσωπό μου, καθώς με το πέρασμα των χρόνων φαγώθηκε από τον πόνο που ξεπλενόταν πάνω του, όπως ακριβώς το νερό τρώει τα γλυπτά πάνω απ’ την πέτρα.» Amy Tan

 Μια από τις πρώτες υποχρεώσεις, είναι να μπορείς να οδηγείς στον εαυτό σου σε ότι σε ολοκληρώνει. Αν συχνά μέσα στη μέρα αισθάνεσαι πως αέρας τελειώνει, θυμήσου πως την αναπνοή την παίρνεις εσύ!

 

Όπως ο συγγραφέας στήνει την πλοκή του έργου του…

… ο καθένας μας στήνει το σενάριο της ζωής του. Διαλέγουμε το ρόλο που θέλουμε να κρατήσουμε εμείς, απορρίπτουμε τους άλλους και αναζητούμε τους συμπρωταγωνιστές, πρόσωπα εξίσου σημαντικά, για να πλαισιώσουν και να παρατηρήσουν τη ζωή μας.

Ρόλοι που μας ανατέθηκαν, καθήκοντα που μας επιφορτίσανε κι αποδεχτήκαμε και ο καθένας φτιάχνει το δικό του μυθιστόρημα με τους πόρους που διαθέτει… και έτσι πορεύεται. Με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί. Επιλέγοντας.

 

 

Τι θα συνέβαινε εάν ήξερες με σιγουριά:

– Ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τη σκέψη σου στο έπακρο;

– Ότι η παραγωγική και δημιουργική σκέψη διεγείρεται και σχηματίζεται;

– Ότι μπορείς να βάλεις προτεραιότητες κατανοώντας τον εαυτό και τις ανάγκες σου πρώτα;

– Ότι αρκεί και μόνο να οργανώσεις το χρόνο σου διαφορετικά, για να προσεγγίσεις το στόχο σου;

-Ότι δεν υπάρχουν κατάλληλες απαντήσεις, αλλά κατάλληλες ερωτήσεις που μπορείς να μάθεις να θέτεις στον εαυτό σου, για να επιλέξεις την καλύτερη στρατηγική ώστε να πετύχεις;

 

Ας γνωριστούμε καλύτερα!

– Η πρώτη συνεδρία ενημέρωσης  life coaching, είναι ΔΩΡΕΑΝ και διαρκεί 30-45 λεπτά.Κλείστε το ραντεβού σας για την 1η δωρεάν συνεδρία γνωριμίας, είτε ενδιαφέρεστε για να ενταχθείτε σε κάποια ομάδα, είτε για προσωπική coaching συνεδρία.

– Το life coaching δεν ασχολείται με εταιρείες και την περαιτέρω διατήρηση/ανάπτυξή τους, αλλά μπορεί να ασχοληθεί με την οργάνωση προσωπικών, επαγγελματικών και οικονομικών στόχων.

– Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το coaching ή για την 1η ενημερωτική δωρεάν συνεδρία:

– Στείλτε email στο ms.alltimecoaching@gmail.com

–  Τηλεφώνησε στα 210 4532 289 ή στο 6947 99 8561, για να κλείσεις ραντεβού για την δωρεάν συνεδρία.

–  Διεύθυνση: Μονεμβασίας 67, Στάση Ηλεκτρικού “Περισσός”- κατόπιν ραντεβού.

 

Σας αρέσουν οι  ερωτήσεις;

Για καθέναν – και για σένα-  υπάρχει το κατάλληλο ερωτηματολόγιο που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο, προκειμένου να γνωρίσεις τη φιλοσοφία και την πρακτική του “All time Coaching” και να αποφασίσεις εάν θέλεις να ανακαλύψεις τις δυνατότητές σου ή να αλλάξεις τον εαυτό σου και με ποιο τρόπο.  Έλα να το συμπληρώσουμε μαζί σε μια δωρεάν συνεδρία.

Για περισσότερες πληροφορίες συμπλήρωσε τη φόρμα που θα βρεις,  προσθέτοντας λίγα λόγια για το θέμα που σε απασχολεί, κάνοντας κλικ εδώ!

Σας ενδιαφέρει η ομαδική διαδικασία; Ενημερωθείτε για το Art & Coaching, κάνοντας κλικ εδώ!

 

Μαίρη Στραβοράβδη- Life Coach/Σύμβουλος Προσωπικής ανάπτυξης, περισσότερα εδώ!

 

Κώδικας Δεοντολογίας: Ανάμεσα στον coach και τον πελάτη…

 • Συντάσσεται ένα «συμβόλαιο», που περιλαμβάνει: την ΑΤΖΕΝΤΑ των θεμάτων. Ο πελάτης προσδιορίζει τους τομείς που επιλέγει να αλλάξει.
 • Αναπτύσσεται αμοιβαία εμπιστοσύνη-συμμαχία. Χτίσιμο καλής επαφής.

 

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Coaching (HCA) – EMCC

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Coaching (HCA) – EMCC http://www.hca.com.gr/en/ – είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με στόχο την δημιουργία και διατήρηση ενός κοινού πλαισίου αξιών για την επαγγελματική κοινότητα των coach.

Το Hellenic Coaching Association, εντάχθηκε στο European Coaching and Mentoring Council (EMCC) τον Ιούνιο του 2010, δημιουργώντας έτσι μια δυναμική ελληνική προέκταση αυτού του Πανευρωπαϊκού οργανισμού.

 

Ακεραιότητα

Ο coach:

 1. Διατηρεί, καθ΄ όλη την διάρκεια, το επίπεδο εμπιστευτικότητας που είναι κατάλληλο και έχει συμφωνηθεί στην έναρξη της σχέσης.
 2. Αποκαλύπτει πληροφορίες μόνο όπου συμφωνείται ρητά με τον πελάτη, εκτός αν ο coach πιστεύει ότι υπάρχουν πειστικές αποδείξεις που ενέχουν σοβαρό κίνδυνο για τον πελάτη ή για άλλους, αν οι πληροφορίες παρακρατηθούν.
 3. Ενεργεί στα πλαίσια του νόμου και δεν ενθαρρύνει, βοηθά ή συνεργεί με άλλους εμπλεκόμενους σε συμπεριφορά ανέντιμη, παράνομη, μη επαγγελματική ή μεροληπτική.

Ακόμα:

 1. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες μάθησης και ανάπτυξης του πελάτη όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί.
 2. Δεν εκμεταλλεύεται τον πελάτη με οποιοδήποτε τρόπο – συμπεριλαμβανομένων αλλα όχι αποκλειστικά – οικονομικά, σεξουαλικά ή για θέματα που προκύπτουν λόγω της επαγγελματικής σχέσης. Ο coach διασφαλίζει ότι η διάρκεια της σχέσης θα είναι τόση όσο είναι απαραίτητο για τον πελάτη/χορηγό.
 3. Αντιλαμβάνεται ότι οι επαγγελματικές ευθύνες συνεχίζονται πέρα από τη λήξη οποιασδήποτε σχέσης coaching.
  Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Διατήρηση της συμφωνηθείσας εμπιστευτικότητας για όλες τις πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες και τους χορηγούς
  • Αποφυγή οποιασδήποτε εκμετάλλευσης της σχέσης
  • Παροχή οποιασδήποτε περαιτέρω συνέχισης έχει συμφωνηθεί
  • Ασφαλή διατήρηση όλων των σχετικών αρχείων και των στοιχείων.
 4. Επιδεικνύει σεβασμό στις διαφορετικές προσεγγίσεις coaching καθώς και στα άτομα που εξασκούν το επάγγελμα.
 5. Δεν αναφέρει ποτέ την εργασία και τις απόψεις άλλων ως δικές του.
 6. Εγγυάται ότι οποιαδήποτε αναφορά της επαγγελματικής ικανότητας, των προσόντων ή της πιστοποίησης του επεξηγείται με σαφήνεια και ακρίβεια στους πιθανούς πελάτες και ότι καμία ψεύτικη ή παραπλανητική δήλωση δεν γίνεται ή υπονοείται σε οποιοδήποτε δημοσιευμένο υλικό.

Τέλος,

Είναι μια διαδικασία κινητοποίησης και ανάπτυξης που δίνει μικρή ή καθόλου έμφαση στο παρελθόν αλλά επικεντρώνεται στο σήμερα, παρέχοντας προπόνηση στον τομέα καθορισμού των στόχων, ανάληψη δράσης σε προσωπικά και επαγγελματικά ζητήματα.

Εξετάζει τα συστήματα της ζωής και την επιτυχή διαχείρισή τους. Στηρίζεται στις αρχές της Ψυχολογίας -θετική ψυχολογία-, της Φιλοσοφίας και της Νευροβιολογίας.

Κάθε coach είναι μέλος των επαγγελματικών οργάνων του κλάδου EMCC, ICF.

 

Περισσότερα για τον Κώδικα Δεοντολογίας, εδώ.