Γιατί “All time Coaching”?

Γιατί το coaching έχει εφαρμογές σε όλες τις πλευρές της ζωής, σε όλα τα συστήματα που μετέχουμε με τις δραστηριότητές μας. Είναι ένας τρόπος να αλλάξουμε τη ζωή μας στον τομέα που επιθυμούμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα – σε σχέση με άλλες μορφές συμβουλευτικής- και να έχουμε ένα σαφές και μετρήσιμο αποτέλεσμα σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

 • Προσωπική και Συντροφική σχέση
 • Οικογένεια και ρόλοι – Οικογενειακή ζωή
 • Επαγγελματική ζωή – Εργασία, Καριέρα
 • Διαχείριση Οικονομικών
 • Προσωπική ανάπτυξη και Πνευματικότητα
 • Ανάπτυξη και Διεύρυνση δεξιοτήτων
 • Υγεία, Φροντίδα και Εμφάνιση
 • Ελεύθερος χρόνος και χόμπι

 

 

«All time Coaching» και Σωκράτης!

Η τεχνική του «All time Coaching» στηρίζεται στη μαιευτική του Σωκράτη. Ο ίδιος υπήρξε ο άνθρωπος που έθετε ερωτήματα επιδιώκοντας την αλήθεια του συνομιλητή του, χωρίς να παρουσιάζει τις δικές του απόψεις. Έτσι, οδηγούνταν σε συμπεράσματα και ανακαλύψεις, εξετάζοντας πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους θέματα, συχνά «ενοχλώντας» με επίμονες και διαρκείς ερωτήσεις.

Ήταν ένας «αιώνιος μαθητής», μάθαινε απ’ όλους, με άλλα λόγια έκανε τη ζωή του πλούσια με καινούριες γνώσεις κάθε μέρα.

 

Η μαιευτική του Σωκράτη που εφαρμόζει το «All time Coaching» είναι μια μέθοδος ερωτήσεων προσαρμοσμένη στη σημερινή εποχή.

 • Προσφέρει επίγνωση, ευελιξία και ενδυνάμωση.
 • Μας βοηθά να ανακαλύψουμε τις βασικές αξίες πάνω στις οποίες έχουμε βασίσει τις απόψεις μας, και να τις ανακαλύψουμε ξανά.
 • Μας οδηγεί σε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για τον εαυτό μας, σε αλλαγές και νέους δρόμους.

 

15253650_1015299775248486_8180445619172087250_n

 

Μαίρη Στραβοράβδη

Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, με διαρκή εκπαίδευση στο Life Coaching, εμψυχώτρια ομάδας, αρθρογράφος στο infokids.gr και infowooman.gr . Συνεργάζεται με το iseminars.

Ασχολείται με τη  συγγραφή διαφημιστικών κειμένων και σποτ. Συνεργάζεται με το έντυπο “The Body”, με μηνιαία αρθρογραφία.Τα τελευταία 5 χρόνια έχει τη δική της ραδιοφωνική εκπομπή, στον ραδιοφωνικό σταθμό www.ifeelradio.gr.

– Μέλος του HCA-EMCC, με εκπαίδευση στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό “NLP Practitioner” by Dynamic Equilibrium System.

– Σπούδασε “Micro Expressiion & Body Language”- Practitioner – by DynamicEguilibrium System .

– Έχει  συμπληρωματική εκπαίδευση στο ΕΚΠΑ –Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών- στα τμήματα: α) Συμβουλευτική σταδιοδρομίας για ενήλικες και επαγγελματικός προσανατολισμός και β) Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία.

– Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και τεχνικών προσωπικής ανάπτυξης.

– Σπουδές στα παιδαγωγικά, εικαστικά και αργυροχρυσοχοΐα.

– Την περίοδο αυτή (2016-2017) σπουδάζει Εκπαιδευόμενη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Ψυχοθεραπεύτρια, στο Athens Synthesis Centre.

 

Πιστεύει ότι ο άνθρωπος έχει τους πόρους που χρειάζεται για να πετύχει τις αλλαγές που θέλει, ώστε να βιώνει μια ικανοποιητική ζωή. Αγαπά το coaching και τις τεχνικές του, που είναι γρήγορες και αποτελεσματικές. Το coaching είναι μια διαδικασία προπόνησης του μυαλού, μέσω της οποίας μπορούμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και τους στόχους μας. Ένας ασφαλής, μη επικριτικός και μη συγκρουσιακός τρόπος, για να εξερευνήσουμε και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που μας ταιριάζουν, προκειμένου να αναπτύξουμε τον εαυτό μας στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας.

 

Ας γνωρίσουμε και τους εξωτερικούς συνεργάτες!

 

hh

 

Φωτεινή Πορίχη

Είμαι η Φωτεινή Πορίχη, ιδρύτρια της εταιρείας “GENESIS” της οποίας τις υπηρεσίες  σχεδίασα προσεκτικά ώστε να προσφέρουν υψηλού επιπέδου Coaching και Συμβουλευτική, σε δια-προσωπικό, επαγγελματικό και σε ομαδικό επίπεδο. Σκοπός μου είναι να υπηρετήσω και να εμπνεύσω όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται,  εφόσον αποφασίσουν να θέσουν και να υλοποιήσουν στόχους, να ανακαλύψουν τις αξίες τους και να πορευτούν σύμφωνα με ότι κάνει νόημα στη ζωή τους.

Σπούδασα Συμβουλευτική Ψυχολογία και είμαι κάτοχος διπλώματος HND από το Mediterranean College of Athens. Οργανώνω ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Life Coaching ενώ σχεδιάζω και υλοποιώ εκπαιδευτικά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης ενηλίκων.

Περισσότερα εδώ!  

 

 

 

Αναστασία Καραλέκα

Positive Parenting Trainer, Κοινωνική λειτουργός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Εκπαιδευμένη στην χρήση εργαλείων αξιολόγησης και την εφαρμογή μεθόδων art therapy, drama therapy και play therapy. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης, σε Αθήνα και Κόρινθο.